december 24, 2021 Uncategorized 0

Du har en kompis som rider och du vill ge något som personen verkligen kommer att använda. Här kommer fem presentidéer för både barn, tonåringar och vuxna ryttare. Med och utan egen häst.

1# Snygg hästmugg av Mulles skapare Lena Furberg

Så gott som alla ryttare i Sverige vet vem Lena Furberg är. Illustratören som skapat många tecknade serier till Min Häst. Hennes absolut största skapelse är Mulle. Nu kan du köpa, till dig själv eller en kompis, en snygg mugg ritad av Lena Furberg. Antingen satsar du på en mugg med Mulle eller något annat hästmotiv. Oavsett ålder kommer din kompis att älska muggen. Perfekt för kalla vinterdagar efter en dag i stallet eller på sommaren när ni vill njuta av något gott att dricka medan hästarna latar sig i sommarhagen. Du köper muggar med motiv ritade av Lena Furberg på https://www.hestbolaget.se/, som har allt för både häst och ryttare: sadlar, träns, säkerhetsvästar, ridbyxor, ridstövlar och hästtäcken.

2# Ridvantar eller ridhandskar

Du kan alltid köpa ett par ridvantar och ge bort. Vantar går sönder och tappas lätt bort. Att få ett par ridvantar att ha i reserv är något som alla ryttare gillar. Vill du slå på stort köper du ett par dyrare handskar som håller fingrarna varma under hösten och vintern.

3# Keps

Som hästälskare är det roligt att ha snygga hästmotiv på kläder och accessoarer. På Hestbolaget hittar du kepsar med hästlogga i sober stil. Inte för mycket, inte för lite. I klassiska färger som fungerar både i stallet och på semestern. Du väljer mellan en broderad häst eller Eqode-logga. Särskilt trevligt att bära på tävlingar under våren och sommaren, när man både vill vara snygg och hästklädd.

4# Säkerhetsväst

En säkerhetsväst är förvisso en lite dyrare present, men bland de bästa saker du kan ge en ryttare. På riktigt. Om din kompis, barn eller släkting inte har en egen säkerhetsväst är det en bra framtida investering. Tycker du att det är lite för dyrt så kan ni vara några som går samman och köper den. En säkerhetsväst skyddar ryggen och torson samt minskar risken för allvarliga skador och ett eventuellt liv i rullstol. Det kan låta dramatiskt, men ridsporten har sina riskmoment. Med fördel köper du säkerhetsväst på Hestbolaget som bara säljer västar som uppfyller alla krav. Du kan snåla in på både ridvantar och ridbyxor, men inte på säkerhetsväst och ridhjälm.

5# Mjukisdjur och käpphästar

Mjukisdjur och käpphäst är jättebra presenter till barn (och även vissa tonåringar). Käpphästridning har blivit ett stort intresse i Sverige. Om någon önskar en egen häst att pyssla med, så kan en käpphäst vara en bra början. Mjukisdjur kan du nästan ge till alla. Perfekt gåva till små barn, så att de en dag vill börja rida. Tonåringar gillar faktiskt också gosedjur, bara om du ger bort mjukisdjuret med stil och ett roligt kort. Även vuxna tycker om mjukisdjur. Det är många som hänger upp ett litet gosedjur vid framrutan i bilen eller som gillar att ha ett litet gosedjur som ligger bak i bilen som extra sällskap.