april 4, 2021 Uncategorized 0

Oavsett om du har en liten hästgård med en handfull hektar eller en större verksamhet med ridanläggning och stora stall behöver du säkra och stabila maskiner som klarar alla dagliga utmaningar och uppgifter som förekommer. Här kan du läsa mer om säkra maskiner till din anläggning och vad du behöver tänka på i verksamheten.

Transportarbeten

Förutom regelbunden skötsel av hästarna och deras hagar finns det en hel del olika typer av transportarbeten på en hästgård. Ofta är det stora och tunga halmbalar, höbalar och säckar med foder som behöver flyttas mellan olika platser. På kellfri.se hittar du allt du behöver till skötsel av såväl gård som djur, inklusive en stabil maskintrailer som enkelt och smidigt flyttar dina arbetsmaskiner mellan olika hagar, beten samt till och från reparationer. Allt som förekommer på en hästgård omfattas nämligen av gedigna regelverk kring både skötsel och stallmiljö och samtliga regler kan du läsa mer om på jordbruksverket.se. Vid kontroll och inspektion av din verksamhet är det dessa regelverk som kontrolleras. Därför är det också mycket viktigt att du har maskiner som kan hantera och transportera gödsel på ett säkert sätt.

Förutom att transportera dina hästar på ett säkert sätt behöver du regelbundet städa stall och hallar, sprida hö och halm i boxar, bereda mark i hagar och ridhallar samt sköta om gårdsplan och betesmark. Hagar måste sättas upp och vindskydd planeras. Kellfri har det bästa redskapet och den rätta maskinen för att du på ett regelsäkert sätt ska kunna utföra alla uppgifter på din hästgård.

Säkerhet

Att tänka på säkerheten är den viktigaste förberedelsen inför inköp av stabila och tåliga maskiner till din hästverksamhet. Maskiner som klarar av att transportera och montera stängselstolpar sparar enkelt både tid och kroppsarbete. Den rätta maskinen för montering och skötsel av ridbanan kan dessutom vara helt avgörande för att du ska bli nöjd med resultatet. Det är med andra ord viktigt att tänka sig för och inte impulsköpa obesiktigade och begagnade maskiner av privatpersoner. Det kan tvärtom bli dyrare i längden. Med den säkra maskintrailern från Kellfri underlättas arbetet på gården genom att du på ett enkelt och smidigt sätt kan transportera till exempel lastare och samtliga skopor och tillbehör dit de behövs. När gårdstraktorn behöver service måste du inte vänta på servicebilen utan du kan själv köra in maskinen till närmaste serviceställe. Trailern har dessutom sex lastöglor på varje sida så att du enkelt kan säkra dina arbetsmaskiner. Med maskintrailern kan du också hämta hem nya tillbehör som balgrip, snöskopa, pallgafflar eller nya däck till lastaren. Oavsett vad du behöver till din verksamhet har du en pålitlig trailer som hjälper dig med alla typer av fraktarbeten som kan tänkas förekomma. På en större gård kan det dessutom vara långt mellan leden i produktionen.