juni 22, 2016 Hästar 0

 

Alla hästar har olika sätt att röra sig och tränas på. Med hjälp av ett par benskydd kan man enkelt se till att slippa onödiga skador som kan uppkomma vid ridning, körning eller till och med när hästen är i hagen.

Benskydd skyddar hästens ben mot kraftiga slag, t.ex. vid hoppträning, men fungerar också som ett bra skydd för den häst som går väldigt tätt med benen. I grunden är det viktigt att se till att hästen är stark och tränad på rätt sätt. Det i sig är ett mycket bra skydd för att hästen ska slippa bli skadad, men ibland kan man behöva mer än så.

Vill du stärka din hästs ben på ett naturligt sätt är det viktigt att variera underlaget som hästen rids på. Precis som för oss människor behöver hästen få en utmanande terräng likaväl som ett svettigt dressyrpass på ridbanan.

Benskydd finns att köpa i de allra flesta hästsportbutiker och kommer i många olika färger och material. De allra vanligaste materialen är dock läder och konstläder, vilket är slitstarka material som klarar av en hel del påfrestning.