januari 13, 2018 Hästar 0

I Sverige finns det ca 350 000 hästar runt om i landet och det ökar hela tiden. Ridsport är den näst största ungdomssporten i Sverige och involverar ca en halv miljon människor runt om i landet. Det anses dock vara svårt för just hästbönder att få godkänt när det kommer till bidrag. Ibland kan stallbyggnader och liknande behöva rustas upp och då hjälper det till att kunna få ett lån från kommunen exempelvis. När man jobbar med hästar finns det en del olika inriktningar man kan jobba med. Exempelvis kan man ha ridskola, utbildningsstall, uppfödning, inackorderingsstall och liknande. När det kommer till hästar har kommunerna funnit det svårt att avgöra ifall hästen är ett sällskapsdjur eller bruksdjur vilket kan försvåra processen att få bidrag för att bygga nytt stall eller manege. Därför bör hästbönder vara säkra på att verksamheten går med plus och att man har sparat ihop pengar för de renoveringar man behöver göra.

Populärt tv-program i Sverige

För den som söker efter kärleken och samtidigt vill bo på landet är TV-programmet “Bonde söker fru” en hit som blivit otroligt populärt i Sverige. Programmet går ut på att ett flertal bönder runt om i Sverige anmäler sitt intresse för att hitta en partner. Därefter behöver de göra en kort presentation av sig själva innan det är dags för hugade att skicka in sina kärleksbrev till de bönder de gillar mest. Att bo på landet passar inte alla men Sverige behöver gårdar för att hålla betesmarkerna öppna och för att landet skall kunna ha nötkött i affärerna. När det kommer till hästgårdar är det inte samma sak då man inte äter häst. Hästgårdar är mer för att erbjuda service till de som vill lära sig mer om dessa fantastiska fyrbenta djur. Hästen har varit med människan länge och används både i jordbruk och i krig. I jordbruket användes de som dragdjur både för att plöja marken samt för att dra hem ved och stockar i skogen som var för tunga. Än idag används hästar just för att dra hem stock på platser där maskiner inte kan komma åt.

Allt vanligare med killar i ridsport

Många tycker det är svårt att hitta den rätta. Vissa orkar inte ens dejta medan andra redan har hittat den de vill leva med. Söker man efter någon att dela sitt liv med kan nätdejting vara ett alternativ. I en värld som blir alltmer digitaliserad är det naturligt att även kärlekslivet blir det. Innan var folk rädda att ta kontakt via nätet medan det idag är flera par som hittar varandra just på grund av dejting via nätet. Är man en bonde som bor på landet kan det vara svårt att hinna med saker som dessa. Man har djur som skall tas hand om och att gå på puben finns inte riktigt med på kartan. Hästbranschen är exempelvis en bransch som domineras till 90% av tjejer i Sverige vilket har gjort att sporten ses som en “tjejsport”. Det blir dock alltmer vanligare att killar visar framfötterna inom sporten och vågar testa på att rida och pyssla med hästar.