april 16, 2017 Hästar 0

Stallmiljön är egentligen en ganska farlig miljö, då många människor i olika åldrar ska vistas nära inpå stora, kraftiga djur som kan bli rädda eller arga. En skada från en häst som bits eller sparkar bakut är inget att leka med, vilket alla som bevittnat eller varit med om det kan intyga. Därför är det mycket viktigt att hela tiden tänka på säkerheten när man befinner sig i ett stall.

En stor del av stallsäkerheten handlar om att förebygga bränder i stallet. Det gör man till exempel genom att se till att hålla rent i stallet, så att det inte bildas spindelväv eller damm på kontakterna och lamporna. Ett rent stall minskar också antalet möss och gnagare i stallet, som kan äta på elledningarna. Man måste också se till att hästarna inte kommer åt att tugga på elledningar eller kablar. För brandsäkerhetens skull ska man också vara noga med att inte hänga kläder eller hästtäcken på elementen i stallet.

Förutom att man på detta sätt skapar en miljö som är så säker som möjligt, måste man också bete sig på ett säkert sätt när man befinner sig i stallet. Det innebär till exempel att man inte bör springa eller skrika, vilket kan skrämma hästarna, och att man alltid ska se till att stänga dörrar och grindar efter sig när man rör sig genom stallet.

Trots att man tänker på allt detta går det dock inte alltid att undvika att det sker en olycka, till exempel att en häst sparkar bakut. Har man tur leder dock säkerhetstänket till att ingen blir skadad, utan bara till att grinden till spiltan går sönder. När något sådant händer kan man enkelt beställa allt material som behövs för att reparera dörren på skanskabyggvaror.se. Då kan man snabbt lösa problemet, och ha ett säkert stall igen.