februari 25, 2016 Hästar 0

 

En stor dröm för många hästälskare är att en dag ha möjlighet att skaffa sig en egen häst. Att vara hästägare är ett mycket stort ansvar som kräver en hel del pengar och uppoffringar för att se till att hästen har det bra.

När det väl är dags att skaffa häst är det viktigt att man inte stressar fram köpet. Hästar är varelser som lever länge, med egna personligheter och egenskaper. För att vara säker på att du och hästen får ut det absolut mesta av er tid tillsammans är det viktigt att köpet blir rätt redan från start.

Provrid alltid den häst som du är intresserad av, gärna fler gånger än en för att vara säker på att allting känns bra. Om möjligheten finns så se till att ta med dig en vän som är hästkunnig, eller kanske en ridin struktör så att ni ser på hästen med olika ögon. När man äntligen har fått chansen att köpa sin första häst är det lätt att man inte ser det negativa egenskaper eller problem som hästen har.

Nu har du valt häst  och det är dags att hämta hem den. Har du sett till att fixa stallplats? Vadska hästen stå på, torv eller strö? Vilken typ av stall behöver du för att klara av din egen vardag? Har du ordnat med borstar och andra redskap som kan behövas? Trots att det är helt fantastiskt att skaffa häst så är det mycket som behöver planeras för att allt ska bli rätt från start. Använd tiden rätt och ha is i magen. Du kommer känna dig mycket mer kompetent som hästägare om du ligger steget före och har planerat för alla situationer som uppstår i hästvardagen.